Een SEO tekst schrijven kan heel technisch en ingewikkeld lijken of zelfs “gemaakt worden”, maar dat is het niet. Een goede SEO tekst schrijven is afhankelijk van een paar basic richtlijnen. Wat zijn deze richtlijnen? Ik zet ze hieronder op een rijtje voor je.
1. Aantal woorden
2. Zoektermen distributie
3. Afbeeldingen & videos
4. Inbound & outbound links
5. Meta-beschrijvingen

 1. SEO tekst schrijven vereiste 1: Aantal woorden

  Wilt u een SEO tekst schrijven? Het aantal woorden is tot heden een belangrijke factoor als het gaat om ranken en pagina indexatie. Veel Guru’s vermelden dat content kwaliteit belangrijker is dan het aantal woorden op de pagina, maar dan moet ik daar toch tegenin gaan. Ja, kwaliteit van de content is natuurlijk belangrijk. Maar als je medium kwalitatief content hebt met 2000 woorden dan is jouw on-page seo beter dan een tekst van 200 woorden. In mijn opinie ziet Google ook de aantal woorden en wordt er een correlatie gemaakt tussen de hoeveelheid tekst en tijd dat besteed is om de teksten op te stellen. Dus dan is het eigenlijk: Hoe hoger de aantal woorden -> hoe meer tijd er aan besteed is -> hoe kwalitatiever de content.
  Daarin tegen weet niemand (ik ook) niet exact waar Google de on-page seo factoren op baseert (in grote lijnen wel maar niet 100%) want geen een SEO expert is Google natuurlijk.
  Over het algemeen is het belangrijk dat je meer dan 500+ woorden hebt, je zoekterm in de Titel en H1 naar voren komt en dat je pagina attentie grijpende content bevat. Dus een infographic of een video/afbeelding.

 2. SEO tekst schrijven vereiste 2: Zoektermen distributie

  Zoektermen zijn de key factor als je jouw pagina wilt ranken, maar don’t over do it! want dan werkt het juist tegen jou inplaats van voor jou. Maar wat zijn dan de vereiste en hoe weet je of je het goed doet?
  Over het algemeen zijn er een aantal regels waaraan je je moet houden. Voor een standaard SEO tekst van 500-800 woorden mogen er niet meer dan 6 keer het zoekwoord naar voren komen in de SEO tekst. Plaats de zoekwoorden op de belangrijke plekken zoals in de H1, H2 en de eerste paragraaf, dan zal je het meest resultaat ervan ontvangen.
  Daarbij moeten de zoektermen in de afbeeldingen geplaatst worden als “beschrijving” zodat Google ook de afbeeldingen kan indexeren.
  Er zijn ook nog een andere manier om de zoekwoorden in de SEO teksten te verwerken, namelijk “long-tail keywords” Dit houdt dus in dat je de zoektermen langer maakt. Bijvoorbeeld; als de zoekterm auto schoonmaken is, dan is de longtail keywoord auto schoonmaken in Amsterdam. Je kan ook de H1 anders opstellen zodat de zoekwoorden naast elkaar staan aangegeven maar in verschillende volgorde. Bijvoorbeeld: Waar kan ik mijn auto laten schoonmaken in Amsterdam.
  Dit zijn de verschillende manieren waarop je jouw zoekterm kan verwerken in de teksten.

 3. ALs u een SEO tekst schrijft moet u ook afbeeldingen, videos en infographics er in verwerken.

  Een on-page seo ranking factor is de tijdsduur van een bezoeker die op je pagina blijft, hoe langer hoe beter. Je kan dit op een aantal manieren bereiken, als eerst is het natuurlijk veel interessante teksten zodat de bezoeker langer bezig is met het lezen van de content. Daarnaast is het gebruiken van “eye-catchers”, dus een afbeelding of een video. De tijd dat de bezoeker besteed aan het bekijken van de video of het analyseren van de afbeelding is beter voor jouw ranking. Dus de meer afbeeldingen en video’s je hebt die informatief zijn de beter het is.

 4. Inbound & outbound links

  SEO tekst schrijven is een kunst en inbound/outbounds links zijn cruciaal in uw SEO tekst. Zorg ervoor dat je refereert naar andere pagina’s en websites. Dus je kan refereren naar een andere artikel van jouw website dat meer uitleg geeft over een bepaald onderwerp en daarbij kan je ook refereren naar een andere website die veel uitleg geeft over jouw onderwerp. Dit moet minimaal 1 keer gebeuren op jouw pagina’s voor een goede on-page seo.

 5. Meta-beschrijvingen

  Dit zijn de stukjes tekst die naar voren komen in de zoekresultaten, hieronder plaats ik een voorbeeld ervan. Zorg ervoor dat jouw zoekterm in de Titel tag en de meta beschrijving geplaatst worden. Ook is het curciaal dat het zoekwoordals paginanaam vermeld wordt.

Bent u genoeg geïnformeerd over SEO tekst schrijven? Bekijk en lees hieronder de andere relevante artikelen.

SEO tekst schrijven uitleg video

Recommended Posts